Daniel Chiţoiu , viseaza frumos!

‘Eu sunt convins că acest proiect va demara în acest an’, a spus Chiţoiu.
Ministrul Economiei a dat acelaşi termen şi la o întâlnire electorală desfăşurată în centrul localităţii Roşia Montană, precizând că o decizie politică privind mineritul la Roşia Montană şi Cupru Min Abrud va fi luată până la sfârşitul lui 2012.
‘Noi ne-am propus ca până la sfârşitul acestui an să luăm o decizie politică atât în ceea ce priveşte începerea mineritului la Roşia Montană, cât şi la Cupru Min Abrud’, a menţionat ministrul Economiei.
Acesta a adăugat că prezenţa sa la Roşia Montană ‘este o garanţie că mineritul în acestă zonă se va dezvolta’. Daniel Chiţoiu a spus că a venit la Roşia Montană la invitaţia deputatului Teodor Atanasiu, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, să-i garanteze ‘că Guvernul USL are în programul său dezvoltarea mineritului şi, în principal, dezvoltarea mineritului în zona Munţilor Apuseni’.
Ministrul a subliniat că programul de guvernare al USL prevede dezvoltarea mineritului din punct de vedere economic ca un motor de creştere economică a României.
‘Avem în vedere să aducem atât la Roşia Montană, dar şi la Cupru Min Abrud investitori care să investească în dezvoltarea regională din Munţii Apuseni, să creeze locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite. Dar, în acelaşi timp, noi trebuie să ne asigurăm că se vor face şi investiţii de mediu astfel încât siguranţa dumneavoastră să nu fie afectată pe viitor’, le-a spus Chiţoiu celor prezenţi la mitingul electoral.

‘Noi suntem un Guvern pentru dezvoltarea mineritului, mineritului eficient şi, de asemenea, să asigurăm şi condiţiile de protecţie pentru locuitorii din zonele de exploatare minieră. (…). Mineritul va continua în toată ţara, dar vrem să exploatăm eficient, nu să vindem resursa pe bani puţini şi să păgubim statul român, populaţia României’, a mai spus ministrul Economiei.
Ulterior, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, ministrul Daniel Chiţoiu a spus că a mers vineri la Roşia Montană ‘ştiind că în acest an Guvernul USL, Guvernul Ponta va rezolva problema exploatărilor miniere’.
‘Noi ne dorim să demarăm exploatările miniere, industria minieră, nu numai în zona Munţilor Apuseni, ci în întreaga ţară (…) să demarăm această activitate de exploatare minieră pe criterii de eficienţă economică’, a adăugat oficialul.
Ministrul a spus că peste două săptămâni va avea împreună cu ministrul Mediului o întâlnire cu investitorii de la Roşia Montană, în care aceştia să prezinte programul de investiţii.
‘Să ne asigure că programul de investiţii în domeniul mediului ne dă garanţie că acesta va fi realizat şi de asemenea vor depune garanţii materiale colaterale, astfel încât după exploatarea minieră din zona Roşia Montană să avem garanţia că ele se vor executa. Deci, noi nu trebuie să ne jucăm cu viaţa oamenilor din acea zonă şi cu viitorul generaţiilor, cu generaţiile viitoare de acolo, pentru că investiţiile în mediu sunt o componentă importantă a reluării exploatării miniere de la Roşia Montană’, a mai spus ministrul Economiei.

Recomandari

Alte Articole