Cugir: Tânăr sancționat de jandarmi pentru că a deranjat cursurile unui colegiu din localitate

Personalul administrativ al unui colegiu din orașul Cugir a solicitat luni, 25 ianuarie, la ora 10.50, intervenția jandarmilor deoarece un tânăr intrase în incintă și deranja orele de curs.

Aflat în apropierea unității de învățământ, un echipaj de jandarmerie a intervenit în foarte scurt timp și a depistat un adolescent în vârstă de 16 ani care, se pare, intrase în incintă prin escaladarea gardului împrejmuitor. Acesta și-a explicat gestul prin faptul că i-a fost dor de o prietenă și nu vrut să aștepte încheierea orelor de curs pentru a o vedea.

Din verificările efectuate a reieșit însă că băiatul nu este la prima abatere de acest fel, în ultima perioadă acesta făcându-și, se pare, un obicei din a pătrunde fără drept în instituția de învățământ și a solicita cadrelor didactice să permită unor eleve să părăsească ora de curs și să iasă pe hol, la discuții. Mai mult, a rezultat că, de multe ori, ridică suspiciunea unui consum de alcool și, în aceste condiții, dacă i se solicită să părăsească incinta, are un comportament violent, se adresează vulgar și amenință cu represalii.

Jandarmii i-au expus tânărului prevederea legală potrivit căreia constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă cuprinsă între 500 și 1500 de lei fapta de pătrundere, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile instituțiilor de învățământ și spațiilor aparținând acestora.

Totodată, i-au pus în vedere că, deși este în vârstă de doar 16 ani, poate fi sancționat contravențional, cu mențiunea că în cazul său minimul și maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate. Fiind la prima abatere constatată direct, de data aceasta a fost sancționat doar cu avertisment scris și i s-a recomandat să evite să mai săvârșească astfel de fapte.

Recomandari

Alte Articole