Cugir: În aşteptarea alimentelor subvenţionate de la Uniunea Europeană

În cămările persoanelor nevoiaşe vor intra anul acesta făină,zahăr, ulei, mălai, biscuiţi paste făinoase.Pe lista alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană se vor regăsi 11 categorii de produse, faţă de 7 cât au fost anul trecut. În oraşul Cugir vor beneficia de aceste alimente 1800 de persoane aflate în diferite categorii sociale, după cum urmează:202 beneficari de ajutor social, 226 şomeri indemnizaţi sau neimdemnizaţi care se află în evidenţe ca fiind în căutarea unui loc de muncă , 891 persoanele cu handicap grav şi accentuat şi 514 pensionari ale căror venituri sunt sub 400 de lei.

Pentru a facilita împărţirea alimentelor, primăria a amenajat patru centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele în funcţie de categoria din care fac parte. Astfel, pensionarii şi beneficiari de ajutor social vor primii alimentele de la Baia Socială; şomeri care sunt inmdemnizați și cei neidemnizați care se află în evidențele servicului de șomaj ca fiind în căutarea unui loc de muncă sunt direcţionaţi către căminul din incinta Colegiului” I.D.Lăzărescu”Cugir, unde a fost amenajat un spaţiu special în acest sens; persoanele cu handicap grav și accentuatîşi vor primi alimentele de la garajul aflat în spatele Primăriei Cugir. Cetăţenii din Vinerea se vor adresa Centrului Comunitar de Resurse Umane, de unde vor fi distribuite alimentele pentru toţi beneficiarii care au domiciliul în Vinerea, indiferent de categoria socială din care fac parte.

Trebuie precizat că distribuţia alimentelor se va face în momentul în care vor sosi toate  pachetele de alimente. În momentul de față angajaţii primăriei aşteaptă transportul cu ulei pentru a putea începe împărţirea alimentelor.

Beneficiarii vor putea intra în posesia produselor doar pe baza buletinului/cărții de indentitate în original și a actelor doveditoare care fac dovada categoriei din care fac parte beneficiarii.

Recomandari

Alte Articole