Coronavirus, situația statistică actualizată pentru județul Alba, 23.03.2020, ora 9,00

 

Situația statistică actualizată pentru județul Alba, 23.03.2020, ora 9,00:

  • Număr persoane în carantină –  88;
  • Număr persoane auto-izolate la domiciliu –  1237;
  • Număr persoane ieșite din autoizolare – 438;
  • Corturi instalate pentru pretriaj la unitățile spitalicești – 1 Alba Iulia, 2 Aiud, 2 Cîmpeni, 1 Abrud, 1 Blaj, 1 Cugir, 2 Sebeș, 2 A1, km 312 parcare  CIC – Pianu;
  • Containere modulare instalate pentru pretriaj la unitățile spitalicești puse la dispoziție de Instituția Prefectului – Județul Alba – 2 Alba Iulia, 1 la Aiud.

În ultimele 24 de ore, 394 echipaje mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Alba, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și ai Polițiilor Locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de nerespectare a măsurii de izolare în cazul a 415 persoane și 36 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. 

Polițiștii din județul Alba acționează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică și sunt prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității, precum și pentru  impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu sau a carantinării, pentru fluidizarea traficului și însoțirea autovehiculelor care tranzitează județul Alba cu persoane care revin din afara granițelor. 

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. 

De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!”

Instituția Prefectului – Județul Alba

Recomandari

Alte Articole