Consultări privind traseul autostrăzii Sebeș–Turda. Alba Iulia va avea două zone de acces

Luni, 17 iunie, începând cu ora 11.00, la sediul Primăriei din Aiud, va avea loc o ședință cu reprezentanți de nivel decizional ai Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale pentru a discuta asupra proiectului autostrăzii Sebeș – Turda. La această ședință, Consiliul Județean Alba a invitat toți Primarii unităților administrative din județul Alba pe teritoriul cărora va trece viitoarea autostradă, pentru a-și putea spune punctul de vedere și observațiile legate de proiect.

Îi rog pe această cale pe cetățenii interesați de acest subiect să ia legătura cu Primăriile din localitățile lor și să le transmită Primarilor toate problemele sau observațiile pe care le au față de proiectul autostrăzii. Primarii sunt cei care vor trebui să discute cu proiectantul și cu reprezentanții CNADNR-ului și să susțină punctele lor de vedere, pentru a ajunge la o soluție bună pentru toate părțile. Consiliul Județean Alba va emite apoi certificatul de urbanism pentru proiect pe baza observațiilor pe care le primește de la Primari.

Consiliul Județean a informat toți Primarii din localitățile pe unde va trece autostrada despre această întâlnire și le-a solicitat prezența tocmai pentru a putea discuta toate aspectele legate de proiect. 

Aiudul a fost ales ca loc de întâlnire pentru că se află la jumătatea traseului viitoarei autostrăzi.” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Consiliul Județean Alba a primit astăzi acordul de principiu pentru realizarea unui acces suplimentar la autostrada Sebeș – Turda, acces ce va permite legătura cu zona Munților Apuseni și șoseaua de centură, în partea de nord a municipiul Alba Iulia.

După ce proiectul transmis inițial de CNADNR prevedea existența  unui singur astfel de acces în partea de sud-est a orașului, după traversarea râului Mureș, CJ Alba a solicitat vineri, 7 iunie, printr-o adresă transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

„În urma observațiilor făcute de Primarul Mircea Hava la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a orașului, care să realizeze și legătura facilă cu zona Munților Apuseni.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Această nouă legătură la autostradă va permite și o legătură mai bună între DN74 și DN1 printr-o șosea de ocolire a municipiului Alba Iulia ce este deja prevăzută atât în planul de amenjare a teriotirului județului cât și în planul urbanistic general al Municipiului Alba Iulia.

„Iată cum se rezolvă lucrurile, prin muncă și migală, nu prin povești de presă! Acordul primit astăzi, pentru acest al doilea acces la autostradă este o reușită, mai ales că orașe ca Deva, Simeria sau Orăștie au doar câte un singur acces la autostradă. Este o nouă șansă de dezvoltare pentru municipiul Alba Iulia.” – a declarat domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Recomandari

Alte Articole