Consiliul Judeţean Alba premiază excelenţa în educaţie

Consiliul Județean Alba organizează, pentru al doilea an consecutiv, Gala Performerilor din județul Alba, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați cei mai valoroși elevi și cele mai bune cadre didactice din județ. Gala se va desfășura duminică, 16 decembrie, de la ora 17.00 la sala Ball Room a Alba Mall. Vor fi recompensați cu diplome și premii în valoare totală de cincizeci de mii de lei peste 300 de elevi și cadre didactice care s-au remarcat prin rezultatele obținute în cursul anului școlar 2011-2012.

„Pentru al doilea an consecutiv premiem în cadrul acestei gale toți elevii din clasele IV-XII din județ care s-au remarcat prin rezultatele obținute la învățătură, reușind prin efortul lor să câștige locul I la etapa județeană a olimpiadelor școlare sau locurile I, II și III la etapel naționale ale olimpiadelor școlare. Alături de elevi, sunt premiate și cadrele didactice care i-au îndrumat și i-au ajutat să obțină aceste rezultate.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

În cadrul aceluiași eveniment este organizată și premierea în cadrul proiectului Școala de nota 10, proiect educațional realizat în premieră de Consiliul Județean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Alba sub forma unei competiții între unitățile de învățământ din județ.

La acest proiect au participat circa 60% din unitățile de învățămând din județ, duminică urmând a fi premiate atât școlile, cât și profesorii și elevii care au contribuit la obținerea unor rezultate deosebite în educație. Astfel, la categoria unități de învățământ, vor fi premiate cele mai bune unități din ciclurile preșcolar și gimnazial, din mediul rural și din mediul urban, precum și cel mai bun liceu. La categoria ce mai bun cadru didactic se vor acorda premii pentru ciclurile preșcolar, primar și gimnazial, mediul rural și urban, precum și premiul pentru cel mai bun cadru didactic de liceu. Aceleași categorii de premii se vor acord și pentru cel mai bun elev.

Evaluarea în cadrul proiectului s-a făcut după o grilă foarte complexă, școlile înscriindu-se benevol. Detalii privind mecanismul concursului și grilele de evaluare pot fi găsite pe site-ul proiectului www.scoalade10.ro Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul proiectului Școala de nota 10 se ridică la suma de două sute de mii de lei, iar valoarea celui mai mare premiu este de cincisprezece mii de lei.

Recomandari

Alte Articole