Concurs naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică

Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române organizează de la 1 februarie până la 21 mai 2012 concursul naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică „Copilul învaţă iubirea lui Hristos”.

Concursul se adresează copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi urmăreşte cultivarea dragostei faţă de semeni şi educarea copiilor în ajutorarea semenilor aflaţi în suferinţă: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonaţi sau alte situaţii speciale.

La concurs se pot înscrie echipe de copii din grupa de cateheză, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, indiferent de număr, formate de preot sau de profesorul de religie, iar scopul echipei este conceperea de miniproiecte de educaţie social-filantropică.

În elaborarea miniproiectului trebuie să se ţină cont de creativitate, în ceea ce priveşte conceperea, strângerea de fonduri, mărturiile beneficiarilor, atingerea obiectivelor şi implicarea comunităţii parohiale şi reflectarea activităţilor în mass-media.

Miniproiectele vor fi trimise la protopopiate în perioada 26-30 martie, pentru ca în perioada 1-15 aprilie să fie premiate cele mai bune trei miniproiecte, care vor participa la faza eparhială din perioada 25 aprilie – 5 mai. Cu ocazia hramului istoric al Catedralei patriarhale, în 21 mai, va avea loc premierea miniproiectelor la nivel naţional.

Recomandari

Alte Articole