Concurs de Arhitectură Contemporană în Țara Moților

Consiliul Județean Alba va organiza, în perioada iulie-septembrie 2013, o nouă ediție a Concursului de Arhitectură Contemporană în Țara Moților, concurs ce li se adresează arhitecților, urbaniștilor și studenților la arhitectură și urbanism, având ca scop promovarea și protejarea peisajului cultural și a arhitecturii tradiționale din Țara Moților.

Ediția din acest an a concursului este dotată cu premii în valoare totală de 10.700 de lei și se va desfășura pe două secțiuni: pensiune turistică și locuință. Concurenții pot participa atât individual cât și în echipă pentru a realiza proiecte ce vor fi prezentate ca exemple de urmat pentru locuitorii zonei, proiectanți și administrațiile locale.

Proiectele înscrise în concurs vor trebui să utilizeze tehnicile contemporane de construire, dar să aleagă materiale de construcţie ţinând cont de spiritul locului. De asemenea, vor trebui să aducă inovaţie şi sustenabilitate, prin integrarea unor noi materiale şi tehnici de construire.

Acest concurs face parte din activitățile desfășurate de Consiliul Județean Alba pentru promovarea și protejarea peisajului cultural specific județului Alba. Încercăm, în acest mod, să conștientizăm nu doar populația ci și administrațiile locale și profesioniștii din domeniul arhitecturii și urbanismului asupra necesității de a păstra identitatea acestor locuri, arătând că se poate face dezvoltare și în armonie cu natura și cu tradițiile locale. De aceea, cele mai bune proiecte vor fi selectate și organizate în cadrul unei expoziții itinerante ce va trece apoi pe la toate Primăriile din zona Țării Moților.  ” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Întreaga docuemntație a concursului va fi disponibilă pe site-ul Consiliului Județean Alba – www.cjalba.ro – în secțiunea „Informații publice”, începând de luni, 15 iulie. Termenul limită pentru transmiterea proiectelor este 11 septembrie pentru proiectele depuse la sediul CJ Alba și 16 septembrie pentru cele sosite prin poștă. Anunțarea proiectelor câștigătoare se va face pe 27 septembrie.

Recomandari

Alte Articole