Colegiul 2 Baia Mare Est, in febra alegerilor

Zi importanta astazi, 21 august, pentru toate persoanele cu drept de vot din Colegiul 2 Baia Mare Est. Care vor trebui sa mearga la urne si sa isi desemneze deputatul care sa ii reprezinte in Parlamentul Romaniei pentru aproximativ 365 de zile.

Dupa cum se stie alegatorii au de ales intre Mariana Pop, Florin Cristian Tataru, Mircea Dolha si Felician Horsz.

UPDATE: Inspectoratul Judetean de Politie Maramures a primit o sesizare de la Biroul de Circumscriptie Electorala nr 26 Maramures prin care a fost semnalat faptul ca numita D.S.E. si-a exercitat dreptul la vot, fara insa a avea domiciliul in Colegiul Uninominal nr.2

Din cate se stie, persoana respectiva este loctiitor al presedintelui sectiei de votare nr.31 din Baia Mare, de la Scoala „Lucian Blaga” si a votat, in aceasta dimineata la ora 7.20, fara a avea acest drept. Ca urmare a acestui incident, in cauza au fost demarate cercetari cu privire la fapta savarsita de catre o echipă de la Politia Municipiului Baia Mare.

„Legea 35/2008, art.56 (alin1) precizeaza ca fapta unei persoane de a vota fara a avea drept de vot ori de a vota de doua sau mai multe ori in ziua alegerilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Loctiitorul sectiei de votare si-a recunoscut greseala, respectiv si-a asumat raspunderea de a isi exprima o optiune electorala fara a avea drept de vot. Acestuia i-au fost retrase atributiile care ii revin ca loctiitor al sectiei de votare mentionate in cadrul procesului electoral desfasurat la alegerile partiale pentru functia vacanta de deputat”, au anuntat reprezentantii MAI.

UPDATE 1: Din cate se stie incidentul de mai sus nu a fost singurul inregistrat pana la aceasta ora. S-a vorbit despre faptul ca in zona strazilor Luminisului si Rapsodiei din Baia Mare cetatenii cu drept de vot de etnie rroma ar primi bani pentru a vota un anume candidat, insa oficialii BEC MM sustin ca pana la aceasta ora nu a fost inregistrata nicio plangere oficiala in acest sens.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole