Colaborare româno-franceză pentru ajutorarea romilor din județul Alba

Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a primit ieri vizita Excelenței sale, domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Franței la București, care s-a aflat în județul Alba pentru o vizită de lucru de o zi.

În cursul întrevederii desfășurate la Consiliul Județean Alba, cei doi au trecut în revistă colaborarea foarte bună existentă între județul Alba și departamentele La Manche și Rhone din Franța și au discutat despre proiecte de viitor care vor întări colaborarea Consiliului Județean Alba cu partenerii din Franța și cu Ambasada Franței de la București.

Una dintre temele discutate a vizat ajutorarea comunităților de romi din județul Alba prin realizarea unui program pe termen lung care să permită o mai bună integrare în societate a romilor.

„Am discutat cu domnul Ambasador despre disponibilitatea județului Alba de a se implica într-un program mai amplu, pe termen mai lung, de ajutorare a comunităților de romi din județul nostru. Avem toată deschiderea pentru a face acest lucru alături de partenerii noștri francezi. Este însă absolut necesar să fie gândit un program care să aducă împreună administrațiile locale din România și din Franța, aceștia fiind principalii actori care resimt problematica romilor. Este foarte important ca în acest program să-și găsească locul în primul rând administrațiile locale și instituțiile statului și apoi alți actori”. – a spus domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Domnul Ion Dumitrel l-a însoțit apoi pe Ambasadorul Philippe Gustin în satul Tătârlaua din comuna Cetatea de Baltă, unde au vizitat o exploatație agricolă administrată de o familie de romi printr-un proiect finanțat de Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare.

Recomandari

Alte Articole