Clădirea chirurgiei spitalului din Cugir intră în proces de modernizare

Clădirea Spitalului Orăşenesc Cugir unde se află secţiile de Chirurgie-Interne  intră într-un amplu proces de renovare şi modernizare. Pentru a putea fi demarate lucrările, începând de astăzi, activiatea medicală este relocată aproape în totalitate în clădirea ce adăposteşte compartimentele de Pediatrie-Ginecologie. Excepţie face secţia Recuperare care îşi va desfăşura activitatea la Fizioterapie şi secţia Dermatologie care se va muta în fosta clădire a Psihiatriei din spital.

Chiar dacă activitatea medicală este îngreunată pe o perioadă de aproximativ 1 an de zile, investiţiile care au loc vor îmbunătăţi considerabil siguranţa şi confortul pacienţilor şi medicilor. Potrivit proiectului tehnic, vor fi executate: lucrări de consolidare ale clădirii, finisaje interioare (gresie, faianţă, zugrăveli, pardoseli PVC), înlocuirea tâmplărie interioare, a instalaţiilor electrice, termice, sanitare, recompartimentarea clădirii, amenajarea unei rampe pentru accesul salvării, instalarea de aer condiţionat, etc.

Investiţia este susţinută din bugetul local, administraţia cugireană alocând în primă fază peste 1 milion roni, urmând ca la o viitoare rectificare de buget, suma să fie completată până la valoarea de 2,3 milioane roni. Primarul Oraşului Cugir a declarat că investiţia este parte a unui proiect mai amplu al primăriei „De la preluarea spitalului în urmă cu doi ani, am declarat unitatea medicală ca prioritate a administraţiei locale. Până anul acesta, am reuşit să realizăm unele lucrări importante, însă de dimensiuni mai mici. Putem spune că, o dată cu reabilitare clădirii Chirurgie-Interne, facem un pas important în ceea ce priveşte accesul cetăţenilor la un sistem de sănătate decent, mai ales că pe lângă lucrările pe care le avem în vedere, vom dota pe rând, secţiile din spital cu aparatură performantă.” a declarat edilul Cugirului, Adrian Teban.

Administraţia locală speră ca în cel mai scurt timp să primească undă verde şi pentru reabilitarea şi modernizarea policlinicii (ambulatoriul de specialitate), investiţie care face obiectul unui proiect european depus de Primăria Cugir în urmă cu trei ani.

Recomandari

Alte Articole