Cetăţean turc depistat cu şedere ilegală în Alba Iulia

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba au desfăşurat, azi o actiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în diferite zone ale municipiului Alba-Iulia, a fost depistat cu şedere ilegală un bărbat de 48 ani din Turcia. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unei vize Schengeniar, la expirarea dreptului de şedere conferit prin aceasta, nu a părăsit teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Alba au emis pe numele cetăţeanului turc o Comunicare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 3 zile. Totodată, a fost sancţionat contravenţional, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Recomandari

Alte Articole