Ce se intampla pe piata imobiliara Sebes-Alba Iulia. Preturi case, apartamente, terenuri.

 

Preturi nejustificat de mari, diferente intre pretul oferit de cumparatori si cel cerut de vanzatori, solicitari mari de case si terenuri in zonele din jurul oraselor Alba Iulia si Sebes, sunt doar cateva dintre concluziile pietii imobiliare, prezentate de patru dintre cei mai importanti proprietari de agentii imobiliare din Sebes si Alba Iulia.

         Elena Baba, proprietara Agentiei Imobiliare Casa Pronto din Alba Iulia (tel. 0740197476) ne-a spus ca in luna decembrie 2019 a remarcat o crestere nejustificata a preturilor la imobiliarele din Alba Iulia si la terenuri. ,,Terenurile, avand toate utilitatile, se vand cu peste 100 de euro mp. 

nuti.jpg

Casele noi, situate in zonele Lidl, Schit, Dealul Furcilor sau in spatele Pietii Cetate au preturi incepand de la 150.000 de euro. Pentru apartamentele din blocurile noi, situate in zone bune, proprietarii cer intre 1000 si 1150 euro pe mp. Nici casele vechi nu sunt mai prejos. Nu se intalneste cererea cu oferta, exista diferente intre 5000 si 7000 de euro.”- a precizat Elena Baba.

       Razvan Hudrea, proprietarul Agentiei Best Invest Imobiliare din Sebes (tel. 0727018833) remarca doua dezechilibre pe piata imobiliara din Sebes. ,,Oferta este mult mai mare decat cererea si exista un dezechilibru intre pretul cerut la vanzare si pretul oferit de cumparator. 

razvan.jpg

Apartamentele noi din Sebes se vand cu sume cuprinse intre 750 si 850 de euro mp, iar cele vechi, cu sume cuprinse intre 650 si 750 de euro pe mp, exceptand zona Mihail Kogalniceanu. La apartamentele vechi a urcat cererea si a scazut oferta. Se cauta casele insiruite unde pretul este cuprins intre 680- 850 de euro pe mp si casele noi, individuale ,cu teren pana la 500 de mp, avand pretul intre 90.000- 120.000 de euro, cerinta mare fiind doar pentru casele construite pe parter. La inceputul anului 2020 se observa o crestere usoara a preturilor, cu 2-4 la suta”- a conchis Razvan Hudrea.

       Mircea Trifu, proprietarul Agentiei Imobiliare Real MT din Alba Iulia (tel. 0741008687) apreciaza ca, in zona Sebes- Alba Iulia se consolideaza a doua zona de interes logistic din tara.

mircea.jpg

 ,,Volumul de constructii este fara precedent. Eu cred ca va fi o crestere usoara a preturilor, dar sigura! Exista mari solicitari de imobiliare si terenuri in zonele intravilane. Dupa ce va fi data in circulatie si Autostrada A10, sunt sigur ca solicitarile vor fi mai mari”- a concluzionat Mirce Trifu.

      Ionel Ioaniciu, proprietarul Agentiei Ionel Imobiliare, din Alba Iulia,(tel. 0745649525) sustine ca, piata imobiliara, in raza de 15 km de Alba Iulia, se confrunta cu cea mai slaba oferta din ultimii zece ani. 

ionel.jpg

,,In ultimii ani, din cauza preturilor nejustificat de mari, cumparatorii s-au indreptat spre localitatile din jurul oraselor Alba Iulia si Sebes. Asa se face ca mai sunt foarte putine case si terenuri de vanzare, in localitati precum Vintu de Jos, Ciugud, Mihalt, Teius, Limba, Drambar, Ighiu, Pianu de Jos, unde o casa renovata a juns sa coste peste 80.000 de euro. O oferta mai mare am observat in Lancram, unde au fost scoase la vanzare mai multe imobile. De remarcat ca preturile din ziua de azi, le-au depasit pe cele din 2007-2008, cand s-a inregistrat un adevarat bum imobiliar, nejustificat!” – a declarat Ionel Ioaniciu.

Iosif Gligor

       

Recomandari

Alte Articole