Canalizarea din Vinerea va deveni funcţională Reviewed by CD on . În curând vor începe lucrările la viitoarea staţie de pompare care va permite punerea în funcţiune a canalizării din localitatea Vinerea. Acum două zile adminis În curând vor începe lucrările la viitoarea staţie de pompare care va permite punerea în funcţiune a canalizării din localitatea Vinerea. Acum două zile adminis Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Canalizarea din Vinerea va deveni funcţională

Canalizarea din Vinerea va deveni funcţională

Canalizarea din Vinerea va deveni funcţională

În curând vor începe lucrările la viitoarea staţie de pompare care va permite punerea în funcţiune a canalizării din localitatea Vinerea. Acum două zile administraţia publică locală a oraşului Cugir a participat la predarea către constructor a amplasamentului pe care va fi construită staţia de pompare şi conducta de refulare. Au fost prezenţi reprezentanţi ai contractantului, SC Apa CTTA, ai constructorului S.C Art Instal SRL precum şi ai furnizorilor de gaze, electricitate şi telefonie, în vederea identificării pe teren a reţelelor existente.
Viitoarea staţie de pompare va fi construită la intrare în Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele uzate din localitate şi a le pompa către staţia de epurare din Cugir. Potrivit primarului Adrian Teban, această investiţie este aşteptată de mai mult timp şi rezolvă problema canalizării din Vinerea “ Am discutat în repetate rânduri cu conducerea S.C. Apa CTTA Alba Iulia despre posibilităţile de a pune în funcţiune reţeaua de canalizare din localitate, în condiţiile în care, pe fondurile europene accesate de operatorul de apă, nu s-a aprobat construirea staţiei de epurare în aval de Vinerea. Soluţia găsită o reprezintă această staţie de pompare care va prelua şi va transporta apele uzate către staţia de epurare din Cugir. Potrivit termenului de execuţie al lucrării, ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului vinerenii să poată simţi beneficiile sistemului de canalizare, introdus de administraţia locală de mai mult timp.” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.
Potrivit proiectului tehnic, sunt prevăzute a se executa: staţia de pompare, o conductă de canalizare de 122 m şi o conductă de refulare în lungime de 5.500 m. Investiţia este de peste 1.570.000 lei (fără TVA) şi se realizează cu fonduri europene, în cadrul proiectului “Extindere reţele de canalizare în municipiul Alba Iulia, municipiul Blaj şi oraşul Cugir etapa a II-a”. Acesta este un nou proiect promovat de SC APA CTTA ALBA din fondurile neutilizate ale proiectului iniţial “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apa si apă uzată din judetul Alba “, în baza căruia în Cugir au fost extinse reţelele de canalizare, a fost modernizată staţia de tratare şi a fost construită staţia de epurare.
La dimensionarea staţiei de epurare a apelor uzate din oraşul Cugir s-a luat în considerare şi debitul de apă uzată din localitatea Vinerea, care urmează să fie adus prin staţia de pompare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus