Călătoriile ne aduc mai multă fericire decât bunurile materiale – studiu psihologic Reviewed by CD on . Satisfacția legată de o călătorie reușită durează mult mai mult decît cea produsă de cumpărarea unor lucruri noi, arată un studiu psihologic recent, conform psi Satisfacția legată de o călătorie reușită durează mult mai mult decît cea produsă de cumpărarea unor lucruri noi, arată un studiu psihologic recent, conform psi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Călătoriile ne aduc mai multă fericire decât bunurile materiale – studiu psihologic

Călătoriile ne aduc mai multă fericire decât bunurile materiale – studiu psihologic

Călătoriile ne aduc mai multă fericire decât bunurile materiale – studiu psihologic

Satisfacția legată de o călătorie reușită durează mult mai mult decît cea produsă de cumpărarea unor lucruri noi, arată un studiu psihologic recent, conform psihologiadeazi.ro.

Experiențele sunt cele care fac diferența – sunt mai personale și mai dificil de comparat cu ale celorlalți, afirmă profesorul Thomas Gilovich, autorul studiului publicat în Journal of Personality and Social Psychology.

Cînd e vorba despre bunuri materiale, mulțumirea de a le fi dobîndit scade destul de repede, de obicei din cauza invidiei resimțite cu prilejul comparațiilor pe care le facem: alții și-au cumparat un obiect din aceeași categorie (mașina, televizor cu ecran plat etc.), dar mai bun și mai scump, ceea ce ne provoacă sentimente negative.

În schimb, o călătorie e valoroasa în primul rând datorită impresiilor și amintirilor noastre legate de ea, iar acestea sunt individuale și subiective, deci puțin susceptibile de a se asemăna cu ale altor oameni – chiar dacă aceștia au fost într-o vacanță similară.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus