Bărbatul din Blaj, care și-a bătut cu sălbăticie tatăl, a fost arestat

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat cercetările cu privire la o agresiune comisă de către A.I., de 47 de ani, din Blaj, asupra tatălui său în vârstă de 77 de ani. Astfel, la data de 06.08.2013, poliţiştii Postului de Politie Cenade, au fost sesizaţi cu privire la faptul că A.I., de 77 de ani, din municipiul Blaj, a fost agresat de către fiul său, în vârstă de 47 de ani, în timp ce se aflau într-un imobil pe care-l deţin în comuna Cenade, judeţul Alba.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în dimineaţa zilei de 06.08.2013, pe fondul unor discuţii în contradictoriu privind proprietatea imobilului din comuna Cenade, A.I. i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri cu o bata peste corp, cauzându-i leziuni care au necesitat transportarea la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Urmare a cercetărilor efectuate şi a concluziilor provizorii formulate de către medicul legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, care au stabilit faptul că victima prezintă mai multe leziuni în zona capului, mâinii şi coapsei stângi precum şi o fractură la nivelul braţului drept, acestea necesitând pentru vindecare un număr de 40 – 45 de zile îngrijiri medicale, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în temeiul art. 210 rap. la art. 209 alin. 3 din Codul de Procedură Penală, au întocmit faţă de făptuitor, referat cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea de către acesta a infracţiunii de tentativă de omor calificat, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 20 Cod Penal raportat la art. 174,175, lit. „c” din Codul Penal. Unitatea de parchet şi-a însuşit propunerea făcută de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de A.I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat, luând faţă de acesta măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Inculpatul a fost depus în Centru de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Alba, urmând ca la data de 08.08.2013 să fie prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

Recomandari

Alte Articole