Bărbat din Mugești, cercetat pentru tentativă de omor calificat

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în seara zilei de 01.05.2013, B.I.,un bărbat de 37 de ani, din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani, care locuieşte fără forme legale în localitatea Mărgineni, comuna Săliştea, judeţul Alba, a fost internat în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba, prezentând leziuni în zona abdominală şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în seara zilei de 28.04.2013, în jurul orele 2200, B.I., aflându-se pe drumul din localitatea Mărgineni, ( fiind sub influenţa alcoolului), a avut un conflict spontan cu R.G.P., un bărbat de 56 de ani, din Mugeşti, judeţul Alba.
În timpul conflictului R.G.P. i-a aplicat lui B.I. mai multe lovituri, în zona abdominală, cu un topor pe care-l avea asupra sa,  cauzându-i mai multe leziuni. După agresiune, victima  s-a deplasat la reşedinţa sa din localitatea Mărgineni unde, datorită agravării stării de sănătate în după amiaza zilei de 01.05.2013, a solicitat ambulanţa.
În urma cercetărilor efectuate şi a concluziilor provizorii formulate de către medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba, care a concluzionat faptul că leziunile suferite  de  victimă s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent şi sunt de natura celor care pun în primejdie viaţa victimei, dosarul penal întocmit în cauză, a fost declinat în favoarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru efectuarea de cercetări faţă de R.G.P., sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, faptă prevăzută de art. 20 Cod Penal raportat la art.174, art. 175 lit. i Cod Penal şi port ilegal de armă albă în public, faptă prevăzută de art. 2 alin.1 pct.1din Legea nr. 61/1991.
Faţă de inculpat a fost dispusă punerea în mişcare  acţiunii penale şi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca azi, 03.05.2013, să fie prezentat Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă.

Recomandari

Alte Articole