Bărbat din Albac reținut de polițiști, după ce a împușcat un cerb în valoare de 6.000 de euro

Polițiștii din Alba au reținut un bărbat din comuna Albac, bănuit de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept. Se pare că acesta, fără a deține autorizație de vânătoare, a împușcat un cerb în valoare de 6.000 de euro.

La data de 13.09.2016, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiștii din Câmpeni, Garda de Sus și Albac l-au identificat pe H.N., de 45 de ani, din comuna Albac, ca persoană bănuită de comiterea unor fapte de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept.

Se pare că, în data de 12.09.2016, în jurul orelor 9.30, bărbatul s-a deplasat, cu un autoturism de teren, pe fondul cinegetic Arieșul Mijlociu din comuna Gârda de Sus și, fără a deține autorizație de vânătoare, a împușcat un cerb a cărui valoare a fost estimată la 6.000 de euro.

Polițiștii au luat măsura, ridicării, în vederea confiscării a armelor de vânătoare deținute de bărbat precum și a indisponibilizării autoturismului folosit la vânătoare.

Totodată, în conformitate cu Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, bărbatului i-a fost anulat dreptul de port, deținere și folosire a armelor letale.

H.N. a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 14 septembrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Recomandari

Alte Articole