Baia de Arieş: Un câine a atacat o tânără. Stăpânul animalului, cercetat penal

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia asupra unei persoane”, faţă de C.G.I., un bărbat de 43 de ani, din Baia de Arieş.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în după amiaza zilei de 05.02.2013, câinele acestuia, din  rasa metis, fiind lăsat nesupravegheat, a atacat-o pe o tânără de 20 de ani, din Baia de Arieş, care se deplasa pe stradă, în zona podului de traversează pârâul Valea Ciorii, provocându-i leziuni la nivelul gambei drepte.
În conformitate cu prevederile art. 11 alin. 1 din O.U.G. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane, constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Recomandari

Alte Articole