Autoturism furat din Sebeș de un recidivist

În fapt, în noaptea de 06/07 ianuarie a.c., printr-un apel la 112, poliţiştii din Sebeș au fost sesizaţi cu privire la faptul că, dintr-o parcare din municipiu a fost furat un autoturism al cărui proprietar îl parcase în jurul orelor 20.30.

Imediat au fost demarate activităţi specifice de cercetare şi căutare a autoturismului reclamat ca furat, iar în jurul orelor 02.10, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat şi oprit, pe B-dul Transilvaniei din municipiul Alba Iulia.

La volanul autoturismului era A.N., un tânăr de 29 de ani, din Cugir, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi figura ca urmărit.

A.N. este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru comiterea altor furturi de autovehicule şi a unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 29.12.2015, de Judecătoria Alba Iulia, fiind condamnat la 2 ani închisoare, pentru infracţiuni de furt.

Pentru că se sustrăgea executării mandatului de arestare preventivă şi pedepsei, A.N. era dat în urmărire la nival naţional şi internaţional.

Pe numele său, poliţiştii de investigaţii criminale din Sebeş au întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar din primele cercetări a rezultat că A.N. este bănuit de comiterea altor două furturi de autoturisme, în scop de folosinţă, de pe raza municipiului Sebeş şi a două furturi de combustibil din rezervoare unor autoturisme parcate, fapte comise în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016.

Totodată, tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Urmează ca A.N. să fie depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracţionale.

Recomandari

Alte Articole