Autorul unei înșelăciuni prin metoda „premiului”, identificat de polițiștii din Alba Iulia

Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune, prin metoda „premiului”, a cărui victimă a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia.

În sarcina lui P.C., de 38 de ani, din Slimnic, judeţul Sibiu, s-a reţinut faptul că în zilele de 23 şi 25 februarie 2013, a transmis un SMS victimei, prin care-l anunţa că este câştigătorul unui premiu în valoare de 10.000 de euro precum şi a unui laptop.
Victima l-a contactat telefonic pe expeditorul mesajului care i-a spus că este reprezentantul unei cunoscute societăţi comerciale, condiţionând intrarea în posesia „premiului” de plata unor comisioane.
Astfel, victima a fost convinsă să expedieze, printr-un serviciu de transfer rapid, sumele de 630 lei, în data de 23.02.2013 respectiv 530 lei, în data de 25.02.2013. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiei.
Faţă de P.C., cunoscut cu antecedente penale şi, în prezent, încarcerat într-un penitenciar, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale.

Recomandari

Alte Articole