Autorii omorului asupra unui cetăţean din Găbud au fost prinsi

În data de 22.01.2013, în urma activităţilor informativ operative de cercetare şi criminalistice efectuate de către echipa complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic,  Poliţiei oraşului Ocna Mureş şi ai secţiei de poliţie rurală Ocna Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, s-a reuşit identificarea autorilor infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu comise  asupra unui bărbat de 74 de ani din localitatea  Găbud, comuna Noșlac, judeţul Alba.

Aceştia sunt Strugurel P., de 31 de ani, Trifan P., de 45 de ani, Antonius Augustin P., de 33 de ani şi Gabriel P., de 37 de ani, toţi din Luduş, judeţul Mureş, ultimii 3 cunoscuţi cu antecedente penale.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30 , cei  4 învinuiţi , după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.
Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci și un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.
În acest timp, victima a ieșit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinței, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-și asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave.
La data de 07.01.2013, bărbatul a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud  iar în urmare complicațiilor apărute a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar la data de 11.01.2013 a decedat.
Cei 4 învinuiţi au transportat bunurile sustrase la locuinţa acestora din oraşul Luduş, judeţul Mureş, alimentele şi băutura le-au consumat iar cazanul din cupru l-au tăiat în bucăţi după care l-au valorificat unei persoane din Luduş contra sumei de 150 lei, care la rândul său l-a vândut unui centru de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu Mureş, de unde a fost recuperat de poliţişti.
În cursul zilei de ieri, 22.01.2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a celor 4 învinuiţi, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmând ca azi, 23.01.2013, să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.
În sarcina acestora s-a reţinut săvârșirea infracțiunilor de ”omor deosebit de grav”,faptă prevăzută de art. 176 lit. „d”, ”tâlhărie”, faptă prevăzută de art. 211 alin 1, alin. 2 lit. „b”, alin 2 ind. 1 lit. „a”, „c”  și ”violare de domiciliu”, prev. de art. 192 alin 1, 2 din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor precum şi a întregii activităţi infracţionale a învinuiţilor.

Recomandari

Alte Articole