Atmosferă de western urban în unele cartiere din Alba Iulia

Alba Iulia a păstrat si deţine o carte de vizită impresionantă pentru ceea ce inseamnă un oraș al gospodarilor și al virtuților cetăţeneşti.Cu toate acestea, în fiecare zi sunt semnalate sau constatate efectiv exemple de vandalism urban. Cele mai recente fac referire la incendierea unor coșuri de gunoi, chiar mai mult, a acoperișului unei boxe de gunoi de pe strada Gladiolelor.

În aceasta situație s-a putut proba și identifica autorul, dar alte asemenea exemple rămân nepedepsite. Recent a fost vandalizat catargul din Piața Cetății, pe care era arborat drapelul municipiului Alba Iulia (se efectuează cercetări în vederea identificării vinovaților). Un alt exemplu consemnat în palmaresul negru al vandalilor sunt aspersoarele dispuse în șanțurile Cetății, unele distruse în mod intenționat. Fenomenul distrugerii este resimțit și la nivelul rețelelor de iluminat (puncte de aprindere distruse etc), zone verzi, elemente de mobilier urban, locuri de joacă. Inutil să precizăm că aceste fapte, deși izolate, sunt costisitoare pentru bugetul albaiulienilor.
În privința suplimentului de precauție, municipalitatea va demara o procedură de achiziție, în baza unui studiu existent, pentru camere video de supraveghere care vizează zona istorică. De asemnea se are în vederea posibilitatea montării pe mașinile poliției a unui sistem de supraveghere mobil.
“Speranța noastra este ca aceste cazuri să fie semnalate de către cetățeni forurilor competente pentru ca în cele din urmă să putem să ne bucuram cu toții de zonele verzi, parcuri sau facilități urbane așa cum este normal să fie în urbea noastră”. – Mircea Hava – primar.
De cele mai multe ori “isprăvile” rămân cu autor necunoscut, în special din cauza perioadelor nocturne în care au loc. Precizăm că Poliția Locală acționează în oraș cu patrule, zilnic pana la orele 22.30 și după acest interval în zona istorică, cetățenii având posibilitatea să sesizeze dispeceratul la numărul 0258 989. După ora menționată, competențele de patrulare revin IPJ Alba in oraș și Inspectoratului de Jandarmi cu precădere în zona Ampoi.

Recomandari

Alte Articole