,, În 6 martie propun o întâlnire publică – cetățeni și autorități, pentru aerul din Sebeș!” 

Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului automat amplasat, de la data menționată, în curtea grădiniței din cartierul Mihail Kogălniceanu. Monitorizăm principalii poluanți, definiți în cuprinsul Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător: monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, pulberi în suspensie (PM10 – PM2.5), benzen. Formaldehida este un poluant specificat în STAS 12574/2011.

În intervalele 9-10 februarie 2020 și 14-17 februarie 2020, au fost constatate depășiri ale valorilor de referință măsurate la pulberi (PM10). În data de 17 februarie 2020, s-a înregistrat o depășire a valoriilor la formaldehidă: 0.013 miligrame/mc , limita fiind de 0.012 mg/mc.

Municipiul Sebeș a susținut o corespondență de informare permanentă a principalelor instituții de mediu, cu privire la rezultatele măsurătorilor. De asemenea, am reînnoit solicitarea către Ministerul Mediului de a amplasa o stație de monitorizare a traficului, la Sebeș. Aștept o mai mare implicare a instituțiilor de mediu!

În acest context, anunț, în data de 6 martie 2020, începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Cultural „Lucian Blaga”, o întâlnire publică cu cetățenii dornici să se implice, cu asociațiile și ONG-urile, cu reprezentanții companiilor locale, reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor de mediu, având ca temă calitatea mediului înconjurător și propunerile de măsuri pentru strategia de mediu a Municipiului Sebeș.

 Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeș

Recomandari

Alte Articole