Artă şi Caritate din piese auto! (VIDEO)

Astazi la sediul Autonet Import, liderul pietei de import si distributie a pieselor auto din Romania, a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia s-a prezentat proiectul caritabil “pARTs – Caritate pentru Mobilitate”. In cadrul acestui proiect opt artisti plastici de la Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca vor realiza 12 opere de arta unice care mai apoi vor fi vandute la o licitatie. Cei opt studenti care provin din Baia Mare, Cluj, Galati, Targu Mures si Tulcea vor realiza sculpturi care vor avea ca si materie prima piese de schimb, anvelope si alte materiale specifice segmentului auto. In acest mod, discurile de frana, ambreiajele, planetarele sau radiatoarele vor avea de aceasta data o destinatie indedita: parti integrante ale unei opere de arta.

 

Banii obtinuti din vanzarea sculpturilor vor fi folositi pentru achizitionarea a 200 de scaune cu rotile si proteze care vor fi donate apoi centrelor destinate persoanelor cu handicap din intreaga tara, care au nevoie de asemenea aparate. Artistii au ca tematica pentru lucrarile lor “mobilitatea”, iar munca inceputa luni, va continua pe tot parcursul acestei saptamani. Rezultatele imaginatiei si muncii lor vor fi expuse in perioada 12-20 decembrie pentru a putea fi admirate si de public. De asemenea, special pentru acest proiect s-a creat si pagina web – www.sparepart.ro. Artistii lucreaza la sculpturi care vor reprezenta un submarin, o motocicleta, o insecta gigantica, o sageata modulara, dar si altele. Punctul culminant al proiectului “pARTs” va fi reprezentat de o gala caritabila, organizata la Casa de Cultura a Sindicatelor, in 21 decembrie. In cadrul acestui eveniment, cei care si-au adjudecat sculpturile vor intra in posesia lor si vor putea cunoaste artistii ale caror opere le-au achizitionat.
Liderul pietei de import si distributie a pieselor auto din Romania, isi propune ca aceasta tabara de creatie cu scop caritativ sa devina o traditie anuala. In acest sens vor fi cooptate si universitatile sau facultatile de arte plastice din Bucuresti, Iasi, Timisoara dar si din strainatate.

Recomandari

Alte Articole