APM CLuj: Autorizatia Romplumb suspendata

Conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj a luat decizia suspendarii autorizatiei de mediu pentru societatea Romplumb din Baia Mare. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca societatea nu s-a incadrat in termenul prevazut pentru punerea in limite normale a unor indicatori, printre care si cel pentru dioxid de sulf.

Termenul limita a fost data de 14 august, insa decizia de suspendare a fost luata numai in data de 23 august. Din cate se stie problema Romplumb a ajuns si pe masa celor de la Ministerul Economiei, care vor trebui sa ia o decizie in privinta acestei societati.

„Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj- Napoca a luat decizia suspendării Autorizaţiei Integrate de Mediu (AIM) nr. 124/NV/03.05.2011 emisă pentru SC Romplumb SA Baia Mare, pentru o perioadă de maxim 6 luni.

Decizia a fost luată în urma neconformării cu prevederile AIM privind valorile limită de emisie la indicatorul dioxid de sulf din surse dirijate- coşul de 120 m. În consecinţă Autorizaţia Integrată de Mediu se suspendă până la eliminarea cauzelor care au determinat suspendarea. În cazul în care, în termenul menţionat, societatea nu se conformează cu prevederile actului administrativ emis de către ARPM Cluj- Napoca, AIM se anulează”, au aratat oficialii APM Cluj.

Pentru inchiderea Romplumb s-au facut inclusiv mintinguri, initiatorul acestora fiind parlamentarul Gheorghe Zoicas. Ramane de vazut ce se va intampla pana la urma.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole