Angajatul unei firme de curierat din Alba Iulia și-a înscenat un furt

Ieri, poliţiştii din Blaj au formulat propunere de clasare a unei cauze privind o faptă de tâlhărie reclamată la data de 27 noiembrie 2014 de către angajatul unei firme de curierat.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că faptele reclamate nu au fost reale iar reclamantul a înscenat totul cu scopul de a-şi însuşi banii avuţi în gestiune.
Pe numele acestui vor fi efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de inducerea in eroare a organelor judiciare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 268 din Codul Penal.
În fapt, în data de 27.11.2014, B.C.V. de 26 de ani, din Alba Iulia a reclamat faptul că în timp ce conducea un autoturism pe DN 14 B, în direcţia Blaj – Teiuş, a fost obligat de către un alt autoturism aflat în trafic să oprească, iar doi bărbaţi i-au spart geamul portierei, l-au scos din autoturism şi i-au sustras suma de 6.000 de lei.
Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare sub aspectul comiterii de tâlhărie, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.
Pe parcursul cercetărilor, în urma probelor administrate în cauză coroborate cu rezultatul testării poligraf a reclamantului, s-a stabilit că faptele reclamate nu sunt reale, iar tânărul a înscenat totul, cu scopul de a-şi însuşi banii aflaţi în gestiune.
În cele din urmă acesta a recunoscut a recunoscut faptul că a înscenat tâlhăria, iar banii i-a folosit în interes personal.
Dosarul penal privind fapta de tâlhărie reclamată de tânăr a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de clasare, în conformitate cu prevederile articolului 315 din Codul de Procedură Penală.
Faţă de B.C.V. urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Recomandari

Alte Articole