Amenzi, furturi, batai, betivi…

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 27 evenimente, au aplicat 108 amenzi şi au constatat 16 infracţiuni. Acţiunile pentru creşterea siguranţei cetăţenilor vor continua. 

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Alba au intervenit la 27 evenimente, din care 24 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 16 infracţiuni şi au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.015 lei, din care 22 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 84 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. 

Au fost reţinute 5 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru consum de alcool și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. 

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua. 

Reținut pentru furt

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un tânăr din Sebeș care este bănuit de săvârșirea unui furt din locuință. Acesta ar fi acționat împreună cu un alt tânăr, iar după comiterea faptei au plecat în străinătate. 

La data de 6 ianuarie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 22 de ani, din municipiul Sebeș, care este cercetat pentru săvârșirea, în luna august a anului 2019, a unei infracțiuni de furt calificat. 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 13 august 2019, în jurul orei 05.00, ar fi escaladat peretele unui apartament situat la parterul unui bloc de la strada Gladiolelor din Alba Iulia și, prin efracție, ar fi pătruns în interior de unde ar fi sustras un rucsac în care erau mai multe carduri bancare, documente precum și o sumă de bani (10.000 de lei moldovenești, 200 de dolari, 400 de euro și 400 de lei). 

Se pare că tânărul ar fi fost ajutat de către un alt tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Alba Iulia, care, în timpul comiterii furtului s-ar fi asigurat că nu sunt observați de nimeni. 

Ulterior, în încercarea de a scăpa de răspundere, cei doi ar fi plecat în străinătate. 

De curând, tânărul de 22 de ani s-a întors în țară și a fost identificat și reținut de polițiști. În cursul zilei de azi, 7 ianuarie 2020, va fi prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.  

Cercetați pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice

Polițiștii din Alba Iulia au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce, seara trecută, mai mulți minori ar fi aruncat cu ouă asupra unui autoturism care trecea, întâmplător, pe o stradă din Alba Iulia. Între șofer și doi dintre minorii ar fi avut loc și o altercație. Cercetările sunt continuate. 

La data de 6 decembrie 2020, în jurul orei 21,50, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o tânără de 25 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa împreună cu soțul său, cu un autoturism, pe strada Miron Costin din Alba Iulia, a observat un grup de persoane care a aruncat înspre autoturism cu ouă. 

Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, iar din primele cercetări efectuate a rezultat că soțul femeii, un tânăr de 26 de ani, ar fi oprit autoturismul pentru a le cerce socoteală persoanelor care ar fi aruncat cu ouă. O parte dintre aceste persoane ar fi fugit, la fața locului rămânând un minor de 16 ani, căruia ulterior i s-ar alăturat un alt minor de 16 ani, ambii din Alba Iulia. Între cei doi minori și șoferul autoturismului ar fi avut loc și o altercație, în timpul căreia si-ar fi aplicat, reciproc, lovituri.

Toate persoanele implicate în incident au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Alba Iulia, pentru audieri. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest incident.  

Infracțiuni rutiere

La data de 06 ianuarie 2020, în jurul orei 07,25, pe polițiștii din Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mureșului din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

La data de 06 ianuarie 2020, în jurul orei 09.30, polițiștii rutieri din Alba Iulia au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație a autoutilitarei era expirată, motiv pentru care, față de conducătorul auto a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat. 

Amplasarea radarelor în data de 8 ianuarie 2020 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori 

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu 

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni 

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa 

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian 

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac     

                                     

Recomandari

Alte Articole