Alba: Vezi câștigătorii concursului „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”

Etapa județeană a concursului ‘Educație Rutieră — Educație pentru Viață’ a avut loc azi, în Alba Iulia. Câștigătorii acestei ediții au fost elevii din Aiud. Premiile au fost oferite cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Ieri, 2 iunie 2016, la Școala Gimnazială ‘Avram Iancu’ din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa județeană a concursului ‘Educație Rutieră — Educație pentru Viață’ la care s-au înscris 10 echipaje de la unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel județean cât și național, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoașterii regulilor de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Competiția a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaștere a regulilor de circulație rutieră) și două practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon și respectarea regulilor de circulație de către bicicliști, în parcul școală).

Elevii au avut ocazia să-și demonstreze cunoștințele dobândite în ceea ce privește circulația rutieră precum și îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Și în acest an, participanții la concurs au fost răsplătiți cu diplome, medalii și premii constând în biciclete, tablete și gadjeturi ce au fost oferite de Consiliul Județean Alba, partener tradițional al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Național ‘Titu Maiorescu’ Aiud, ai Școlii Gimnaziale ‘Axente Sever’ Aiud și ai Liceului ‘Dr. Lazăr Chirilă’ Baia de Arieș.

Județul Alba va fi reprezentat la etapa națională a concursului ‘Educație Rutieră — Educație pentru Viață’ de elevii Colegiului Național ‘Titu Maiorescu’ din municipiul Aiud.

Recomandari

Alte Articole