Alba: Un minor de 16 ani și un tânăr de 21 ani, reținuți pentru viol

Ieri, pe baza probelor administrate, politistii de investigatii criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba au luat masura retinerii pe o durata de 24 de ore, pe baza de Ordonanța de retinere, fata de un minor de 16 ani si un tânar de 26 de ani, ambii din judetul Alba, cercetati sub aspectul comiterii  infractiunii de „viol”, fapta prevazuta  si pedepsita de articolul 197 aliniatul 1 si 3 Cod penal.

Cei doi suspecti au fost depusi în Centrul de Retinere si Arest  Preventiv  Alba, urmând ca astazi, 24.04.2013, sa fie prezentati Parchetului de pe lânga Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventiva.
Din probele administrate a rezultat ca minorul de 16 ani, profitând de imposibilitatea victimei, o minora de 11 ani, de a-si exprima vointa datorita vârstei fragede, a întretinut cu aceasta relatii sexuale de bunavoie la data de 14.04.2013.
În cazul barbatului de 26 de ani, politistii au stabilit ca acesta a întretinut 3 raporturi sexuale cu o minora de 11 ani,  primul dintre acestea, în vara anului 2012, fiind savârsit prin constrângere, sub amenintarea cu acte de violenta si profitând de imposibilitatea victimei de a-si exprima vointa datorita vârstei fragede. Ultimul raport sexual a fost savârsit la data de 19.04.2013.

Recomandari

Alte Articole