Alba – primul județ în Consiliul Director al Programului Eurodyssee

Pentru prima dată în cei 25 de ani de funcționare a programului Eurodyssee – program care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate – o regiune din Europa de Est, județul Alba, devine membru permanent al Consiliului Director al Eurodyssee.

„În urma discuțiilor tehnice și politice purtate la Paris cu Președintele programului, doamna Michele Sabban și cu Secretarul General al programului, domnul Ruy Bettencourt, am fost invitați să reprezentăm interesele și promovarea programului Eurodyssee în Europa de Est. Este pentru prima dată când un județ din România este invitat în Comitetul Director și este un semn al recunoașterii noastre în cadrul programului de mobilitate a tinerilor, la nivel european.” ­– a declarat domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Cu ocazia întâlnirii de la Paris, ca urmare a discuțiilor dintre domnul Vicepreședinte Florin Roman și domnul Secretar General Ruy Bettencourt, s-au pus bazele parteneriatului dintre regiunea Ile de France și județul Alba.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Regiunea Ile de France are drept capitală Parisul și concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al țării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței și are o rată de 82% din populația activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni științifice și tehnologice ale lumii, ce reunește circa 40% din cercetătorii francezi.

Recomandari

Alte Articole