Alba: Peste 130 de autovehicule verificate în această dimineață de polițiști

Seria acțiunilor dedicate siguranței rutiere, organizate de polițiștii din județul Alba continuă. În această dimineață, au fost verificate peste 130 de autovehicule și au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale. Un șofer de microbuz a fost depistat conducând sub influența alcoolului. Polițiștii vor fi, in continuare, în trafic.

În această dimineață, în intervalul 06.00 — 10.00, în baza unui plan de acțiune la nivel național, polițiștii din județul Alba au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalității activității de transport public de persoane.

Au fost verificate 134 de microbuze și autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar polițiștii au constatat 25 de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Șoferii de microbuze și autobuze, controlați în cadrul acestei acțiuni, au fost testați cu aparatul etilotest. Unul a fost depistat în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

La ora 07.57, pe DN 1, în afara localității Lancrăm, polițiștii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, un autovehicul mixt, prevăzut cu 8 locuri pentru pasageri și care era condus de un bărbat de 37 de ani, din Boldur, județul Timiș.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Recomandari

Alte Articole