Alba Iulia: Metodă inedită pentru a fura un telefon

‘Telefonul urma să-l vând pentru a-mi achita datoriile acumulate în urma jocurilor de noroc pe care le frecventez. Îmi pare rău pentru fapta mea și o regret’. Sunt cuvintele unui tânăr din localitatea Șard, comuna Ighiu, care miercuri, 10 februarie, la ora 17.00, a apelat la o metodă inedită pentru a sustrage un telefon de la un necunoscut.

În timp ce se afla într-o stație de autobuz din municipiul Alba Iulia, un bărbat domiciliat în localitatea Totoi a fost abordat de un tânăr, cu rugămintea de a-i permite să-i folosească telefonul mobil. Necunoscutul a motivat o situație de urgență și a reușit astfel să-și înduplece interlocutorul să-i înmâneze aparatul. A simulat o convorbire și chiar la un moment dat părea că plânge, motiv pentru care cel de la care a împrumutat telefonul s-a îndepărtat câțiva pași, pentru a-i asigura o oarecare intimitate. Se pare că a fost ocazia așteptată de tânăr, care a fugit, luând cu el și telefonul mobil.

A fost urmărit de păgubit, iar strigătele acestuia au fost auzite de un echipaj de jandarmerie care în scurt timp l-a oprit pe făptaș. Evaluat la peste 600 de lei, bunul sustras a fost returnat proprietarului și, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la existența infracțiunii de furt, în cauză a fost întocmit un proces verbal de constatare. Actele procedurale întocmite cu această ocazie vor fi înaintate Poliției Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Recomandari

Alte Articole