Alba Iulia: A început plombarea străzilor

In aceasta perioada se desfasoara pe raza municipiului plombari la rece a imbracamintilor asfaltice, acolo unde situatia permite, pentru limitarea degradarii drumurilor. De asemenea o echipa mixta formata din reprezentanti ai primariei si ai beneficiarilor de retele de utilitati identifica si remediaza cedarile in platformele dalate si zonele pietonale. Exista astfel de situatii semnalate pe traseele retelelor de gaz, apa etc.

Primarul Mircea Hava si directorul Directiei Investitii Silvia Moldovan, au convocat de urgenta intr-o intalnire, echipa de management a proiectului implementat pe POS Mediu de catre operatorul APA CTTA. Acestora li s-a pus din nou in vedere modul deficitar in care constructorii au inteles sa aduca la starea initiala drumurile din cartierele in care s-a introdus canalizarea, in special drumurile profilate anterior de primarie cu piatra, care pana la data lucrarilor erau practicabile. Beneficiarii proiectului au dat asigurari ca vor intocmi un plan de lucru pentru solutionarea tuturor problemelor semnalate de catre cetateni pana la finalul lunii martie. Acest orizont de timp ia in calcul si perioada improprie lucrarilor, in care precipitatiile fac imposibila interventia corespunzatoare la drumuri.

„Este ultimul avertisment pe care l-am adresat. Bunavointa noastra a fost interpretata dupa bunul plac de unii constructori, iar acest lucru este inadmisibil. N-au decat sa evalueze dansii ce inseamna o amenda administrativa tradusa in tone de material care il puteau folosi de la bun inceput asa cum trebuie pe strazile pe care au lucrat. Canalizarea este un lucru bun, dar nu trebuie depasit prin problemele pe care le au cetatenii astazi acolo unde nu s-au adus drumurile la starea initiala. Nu am fost niciodata adeptii masurilor aspre, dar daca aceste angajamente nu vor fi respectate vom transforma urgent dezinteresul in amenzi.” Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

In prezent se intervine in Oarda pentru indepartarea noroiului, urmand ca ulterior sa se finalizeze tot ansamblul de strazi.

Recomandari

Alte Articole