Alba: Florii în siguranță

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 23- 24 aprilie 2016, peste 130 de poliţişti au acţionat zilnic, în judeţul Alba, în locurile cu aflux mare de public, în zona lăcaşelor de cult, precum şi pe principalele artere rutiere, în vederea prevenirii evenimentelor negative şi diminuării riscului rutier.

În activităţile de patrulare au fost folosite 60 de mijloace auto, iar 8 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor au fost folosite în scopul combaterii excesului de viteză şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Măsurile luate de poliţiştii, care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice şi pentru siguranţa rutieră, au făcut ca cetăţenii să se bucure în linişte de cele două zile de sărbătoare.

În această perioadă, în judeţul Alba, nu au fost înregistrate fapte de mare violenţă sau de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din Alba au constatat sancţionat 136 de abateri contravenţionale, în valoare totală de 30.740 lei, din care 10 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 123 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandari

Alte Articole