Alba: 6 Percheziţii domiciliare şi 3 reţineri într-un caz de înşelăciune într-un joc de timp piramidal

6 Percheziţii domiciliare şi 3 reţineri într-un caz de înşelăciune efectuate de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba. În cursul anului 2012 poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi de mai multe persoane despre faptul că au fost victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, într-un joc de timp piramidal.

Până în prezent, din cercetări s-a stabilit că în activitatea infracţională  Mihaela  D. de 28 de ani,  Marius O. de 41 ani şi Ana Maria P. de 36 de ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, au fost sprijiniţi de alte 14 persoane din judeţul Alba şi împreună au reuşit să organizeze pe raza judeţului Alba, un joc piramidal determinând, prin promisiuni false de câştiguri financiare (dublul sumei depuse după un  interval de timp de 15-90 de zile ), aproximativ 520 de persoane din judeţul Alba să depună diferite sume de bani în contul a trei societăţi comerciale. Pentru câştigarea încrederii victimelor făptuitorii au încheiat cu aceştia contracte fictive denumite „contracte de asociere in participaţiune” sau „contracte de împrumut”.
Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 22.10.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor au dispus începerea urmăririi pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „a propune unor persoane sa depună sau sa colecteze bani făcându-le să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, indiferent cum se realizează această colectare sau înscriere pe liste în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust” prevăzute de art. 215 al. 1, 2, 3, din Codul Penal si art. 24 alin.1 si 2 OUG 77/2009 si extinse faţă de cei 17 suspecţi.
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, 25 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba au efectuat, în cursul zilei de ieri, 07.03.2013, 6 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (3) si Vâlcea (3), la locuinţele principalilor suspecţi.
Pe baza mandatelor de aducere 9 dintre suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru continuarea cercetărilor, iar faţă de Mihaela  D.,  Marius O. şi Ana Maria P., poliţişti au luat măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba.
Până în prezent prejudiciu estimat, cauzat prin infracţiune, este de 169.000 lei.
În data de 08.03.2013, cei 3 învinuiţii, vor fi prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Recomandari

Alte Articole