Ag Sef Boca Adrian (Politia Sebes) risca pana la 7 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu! Procurorii i-au intocmit dosar penal!

 

    Ag Sef Boca Adrian, de la Politia din Sebes, este cercetat penal, pentru abuz in serviciu, in Dosarul Penal 797/P/2022. Acesta este acuzat ca a amendat abuziv un localnic din Sebes ce a reclamat galagia si muzica din oras, de la miezul noptii. Politistul a abuzat de functia sa si a incheiat abuziv procesul verbal 054040/14.07.2020 , in care precizeaza ca in noaptea de 14.07.2022 la ora 22,54 a fost solicitat sa intervina intr-un cartier din Sebes, unde era muzica, galagie, dar acesta (politistul) sutine si scrie ca: ,,in urma verificarilor nu s-a confirmat”.  Reclamantul a fost amendat cu 500 de lei, dar acesta (reclamantul) a prezentat doua inregistrari video din 14.07.2022, la ora 23,10 si 23,11, adica dupa 16 minute  si 17 de minute de la sesizare, in care se aude clar galagia si muzica. Impotriva procesului verbal intocmit de Ag Sef Boca Adrian a fost depusa si o plangere contraventionala la Judecatoria Sebes. 

       Codul Penal prevede la   Art. 297., alin. 1: ,,Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”  

Daca va fi gasit vinovat, Ag Sef Boca Adrian risca pana la sapte ani de inchisoare.

Recomandari

Alte Articole