Acțiunea TRUCK&BUS continuă în județul Alba 

 

Poliţiştii Serviciului Rutier au verificat, într-o singură zi, 35 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale. Activităţile de control au avut loc în cadrul acțiunii TRUCK&BUS, care se desfășoară, la nivel național, în perioada 12 – 18 octombrie.

La data de 13 octombrie 2020, poliţiştii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Alba au acționat, în conformitate cu prevederile Planului de acțiune TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și mărfuri dar și pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară de către călători și șoferii de autobuze și microbuze.

Polițiștii Serviciului Rutier au verificat 27 de autovehicule de transport marfă și 8 autovehicule de transport persoane și au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 14.000 de lei. 

Dintre sancțiuni 7 au fost aplicate în baza Legii 55/2020, pentru nepăstrarea măștii de protecție sanitară în interiorul mijloacelor de transport în comun, din care două șoferilor de mijloace de transport în comun și 5 pasagerilor.  

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, din care una pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru depăşire neregulamentară, una pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, una pentru nerespectarea timpilor de odihnă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice şi transportul rutier de mărfuri. 

A fost reţinut un certificat de înmatriculare, iar complementar s-a dispus retragerea plăcuțelor de înmatriculare.  

Reamintim faptul că, în săptămâna 12 – 18 octombrie 2020, Serviciul Rutier Alba desfăşoară acțiunea TRUCK&BUS în cadrul căreia poliţiştii verifică legalitatea transportului rutier de mărfuri mai mare de 3,5 tone şi a transportului de persoane mai mare de 8+1 locuri. Polițiștii verifică și respectarea măsurilor de protecție sanitară de către călători.

Activitățile se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte.

Recomandari

Alte Articole