Acțiunea ”5S Public” la Școala Profesională Germană din Alba Iulia

Institutul KAIZEN® România și Consiliul Județean Alba continuă seria acțiunilor 5S Public, demarate în anul 2011. Actiunea intitulata „5 S Public” are loc in cadrul programului Educație KAIZEN pentru România” si este sustinuta de mari companii si organizatii: Supremia Grup, KAIZEN Manager Club și AOTS – Asociația de Management Japonez din România.

Proiectul ce se va derula in 1 Aprilie 2014 presupune instruirea unui număr reprezentativ de voluntari şi participarea acestora la o acţiune propriu-zisă de curățare a mediului public, în stil japonez. Voluntarii vor beneficia de instruire în managementul menţinerii curăţeniei, igienei, aspectului civilizat al unui oraş, al organizaţiilor publice responsabile, prin standardizare.

Acest eveniment va reuni aproximativ 100 de voluntari, de la tineri studenți, până la directori ai unor companii de top din România: Supremia Grup, Sunimprof Rottaprint, Hirschmann Automotive România, Stabilus România.

Actiunea se va desfasura în cadrul Școlii Profesionale Germane Alba, in data de 1 Aprilie 2014, intre orele 8.00 – 13.00.

Locuitorii Municipiului Alba Iulia, care vor să participe, la acțiunea KAIZEN-5S Public, sunt așteptați, în 1 Aprilie, ora 10.00, la Școala Profesională Germană Alba.

Timp de jumătate de zi, vor fi parcurse următoarele etape principale:

– Sesiune de prezentări și organizarea echipelor de voluntari, în Amfiteatrul Universității 1 Decembrie 1918;

– Desfășurarea acțiunii propriu-zise KAIZEN-5S Public, la Școala Profesională Germană Alba și susţinerea acesteia, prin participarea a aprox. 100 persoane;

– Comunicare și feedback final al participanților

Întrucât suntem conștienți de importanța mediului în care trăim, îndemnăm toți locuitorii județului Alba, și nu numai, să ni se alăture în acțiunea 5S Public.

Parteneriatul Institutului KAIZEN® România cu Asociația Clean Up Japonia a devenit deja tradițional, în cadrul acestui program, primele acțiuni fiind demarate în România în anul 2011 și, pentru prima oară în Europa, când a fost organizat un astfel de eveniment. Reprezentanții Asociației Clean Up Japan la această acţiune sunt oameni de afaceri japonezi, care se oferă, ca voluntari, să sprijine educația prin curățenie, a cetățenilor orașului Alba Iulia. Aceștia sunt:

Domnul Yoshihito Tanaka, Preşedintele Clean Up Japan și proprietarul Grupului Nakayama – industria electronică;

Domnul Koichiro Kagiyama, Director General în Grupul Yellow Hats;

Domnul Toru Shimizu, Președinte Academia de Poliție, Prefectura Yamanashi;

Doamna Misuzu Tanaka.

Principalul obiectiv al acestei acțiuni este îmbunătățirea cooperării între cei 4 factori ai societății – cetățeni, Autoritățile Publice, mediul de afaceri privat și de stat și mass media – prin Managementul KAIZEN®.

Promovarea Culturii KAIZEN în România conduce la dezvoltarea conştiinţei individuale, astfel încât regulile şi standardele, care trebuie să existe la fiecare loc de muncă (secţii de producţie, birouri etc.), să fie adaptate şi la nivelul unui oraş, în fiecare parc sau colţ de stradă.

Atitudinea KAIZEN este un motor al dezvoltării civilizației – pentru că ”schimbarea în bine” se face oriunde, oricând și de către oricine.

Până în prezent, proiectul s-a desfășurat în 5 orașe ale țării: Brașov (2011), Timișoara (2011), Alba Iulia (2011, 2012), Aiud (2013) și Cluj-Napoca (2013).

Recomandari

Alte Articole