Acţiune de verificare a taximetriştilor din județul Alba

69 de taximetrişti au fost controlaţi de poliţiştii de la rutieră, în cadrul unei acţiuni de verificare a modului în care se desfăşoară transportul public de persoane în regim taxi. Dintre aceştia, 18 au fost sancţionaţi contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor legale privind taximetria şi normele privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 31.08.2015, poliţiştii rutieri din Alba Iulia, Sebeș, Blaj și Aiud și cei din orașele Cugir, Ocna Mureș și Teiuș, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Rutier Alba, au acţionat în cadrul unei acţiuni ce a avut drept scop verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de persoane în regim taxi.

Poliţiştii au verificat 69 de taximetre şi au constatat 18 abateri contravenţionale ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 1.890 lei.

Dintre cele 18 sancţiuni, 6 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind taximetria, una pentru lipsa atestatului profesional şi 11 pentru abateri de la normele legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Recomandari

Alte Articole