Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, organizată de Serviciul Rutier Alba

În data de 08.06.2013, între orele 18,00 – 02,00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au organizat pe raza municipiilor Alba Iulia şi Sebeş, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate, în special, consumului de băuturi alcoolice. Peste 280 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest în cele 6 ore de acţiune, doar 3 dintre aceştia fiind depistaţi conducând sub influenţa alcoolului.

Faţă de doi, aparatul etilotest a indicat o valoare mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele lor fiind întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
În cadrul acţiunii poliţiştii au mai constatat alte două infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Pentru alte abateri la regimul rutier au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.850 de lei. De asemenea au fost reţinute 2 permise de conducere şi 9 certificate de înmatriculare  şi a fost confiscată cantitatea de 1.475 kg plumb, în valoare de 3.687 lei.

Exemple:
La ora 21:55, pe str. Mureşului din Alba Iulia, a fost depistat B.V., de 48 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a B.V. a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii  alcoolemiei.

La ora 00:15, pe Calea Moţilor din Alba Iulia, poliţiştii au oprit un autoturism condus de L.I.B., de 27 de ani, din Galda de Jos.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii  alcoolemiei.

La ora 21 15, pe strada Drumul Sibiului din municipiul Sebeş, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş, au oprit pentru control un autoturism condus de N.O.R., o tânără de 24 de ani, din Vulcan, judeţul Braşov.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că plăcuţele de înmatriculare aplicate pe autoturism erau false iar autoturismul condus de tânără nu este înmatriculat în circulaţie.
Faţă de conducătoarea auto au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La ora 2010, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Şpring, au oprit pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din Sebeş, o autoutilitară condusă de un tânăr de 23 de ani, din municipiul Sibiu, care transporta cantitatea de 1.470 kg plumb.
Conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport a materialului neferos, motiv pentru care întreaga cantitate a fost confiscată iar şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare 1.500 de lei, în

Recomandari

Alte Articole