Accident rutier produs de un motostivuitorist beat din Crăciunelu de Jos

Ieri, la ora 16.00, poliţiştii din cadrul Postului de Politie Crăciunelu de Jos, în timp ce executau activități în cadrul planului  de acțiune pentru creșterea gradului de siguranţă si prevenirea riscului rutier, au intervenit pentru soluţionarea tamponării produse pe raza localităţii Crăciunelu de Jos.

În evenimentul rutier au fost implicate un motostivuitor condus de P.V.V. de 31 de ani din comuna Crăciunelu de Jos şi o autoutilitara condusă de un tânăr de 27 ani din Târnăveni, judeţul Mureș.
Procedând la verificarea documentelor poliţiştii au stabilit că P.V.V. nu este posesor de permis de conducere, iar motostivuitorul nu este înmatriculat sau înregistrat în circulație. Procedându-se la testarea conducătorilor auto, aparatul alcooltest, marca Drager care, în cazul lui P.V.V. a indicat o valoare de  1.00 g/l  alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta transportat la Spitalul municipal Blaj pentru recoltarea probelor biologice in vedere stabiliri alcoolemiei.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care faţă de P.V.V., se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracţiunilor de ,, punerea in circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana fără a poseda permis de conducere ” si „ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibație alcoolica peste limita legală ” fapte pedepsite de art. 85, alin. 1, art.  86, alin. 1, si art. 87, alin. 1, din O.U.G. 195/2002 republicată.

Recomandari

Alte Articole