Accident produs în Cugir. Șoferul vinovat a refuzat să sufle în aparatul etilotest

În data de 03.11.2013, ora 07:00, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată despre producerea, pe raza oraşului Cugir, a unui accident rutier soldat cu pagube materiale.
Ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti la locul producerii accidentului, aceştia au stabilit faptul că Roberto R., de 18 ani, din Cugir, în timp ce a condus un autoturism pe strada Victoriei din oraşul Cugir, a derapat şi a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un alt autoturism care se afla staţionat pe partea dreaptă a părţii carosabile.
Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să efectueze un test de respiraţie cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, ulterior fiind condus la Spitalul Orăşenesc Cugir în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însa şi de această dată acesta a refuzat.
În continuare se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă prevăzuta şi pedepsită de art. 87 al.5 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Recomandari

Alte Articole