Abrud: Cupa Memorial „Andrei Tanțoș” la schi

Consiliul Județean Alba, împreună cu Asociația Montana Abrud, cu sprijinul Clubului Sportiv Școlar Câmpeni, al Primăriei Abrud și cu implicarea deosebită a consilierilor județeani Gabriel Cîra și Marcel Stan, organizează în perioada 9-10 februarie 2013, la Abrud, pe Pârtia Andrei Tanțoș ( situată în zona drumului Abrud-Corna-Roșia Montană), concursul de schi „Cupa Andrei Tanțoș – Memorial”.

Concursul este destinat atât juniorilor cât și seniorilor, făcând parte din Campionatul Național de Schi și punctând în Cupa României la categoria Open. Întrecerea va avea două probe de slalom special, prima urmând să se desfășoare sâmbătă 9 februarie de la ora 10.00,  iar cea de-a doua probă duminică 10 februarie, de asemenea de la ora 10.00.

Andrei Tanțoș a fost cel mai bun schior pe care l-a avut județul Alba de-a lungul timpului, multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Juniori, cu nenumărate participări în Campionatul Federației Internaționale de Schi, cu clasări în primii 20 de sportivi și două participări la Mondialele de Juniori.

Această competiție omagiază memoria sa, reunind în județul Alba unii dintre cei mai buni schori ai României și înscrie județul Alba pe harta competițiilor oficiale de nivel național.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

La concurs și-au anunțat deja participarea circa 40 de sportivi, juniori și seniori, de la cluburi din Brașov, Predeal, Sinaia, Baia Sprie, Miercurea-Ciuc, Toplița, Petroșani, dar și de la Clubul Sportiv Școlar din Câmpeni, club care are 8 sportivi de talie națională.

Printre concurenți vor fi prezenți si unii dintre cei mai titrați schiori ai României:

– Olaru Bogdan – Predeal, Tudoran Claudiu – Dinamo Brasov, Moldovan Dan – CSȘ Campeni – (triplu campion national), Podaru Bogdan – CSȘ Campeni, Boiteg Kingo – Miercurea Ciuc.

Valoarea totală a premiilor oferite de Consiliul Județean Alba în cadrul acestei competiții sportive este de 1.500 de lei.

Recomandari

Alte Articole