A început festivalul „Toamna Cugireană”. Vezi programul manifestarilor

editia a XV-a a „Toamnei Cugirene” are loc in zilele de 28, 29 si 30 septembrie, spectacolul artistic desfasurandu-se pe scena amplasata in Piata Consiliului Europei. De organizarea manifestarilor se ocupa o comisie formata din consilieri locali, angajati ai primariei si ai Casei de Cultura.

Din cadrul evenimentului nu lipsesc competiţiile sportive, demonstraţiile de dansuri, expoziţiile de artă şi tehnică militară şi parada portului popular. Cugirenii de toate vârstele se pot delecta cu concerte de muzică populară şi uşoară. Pe scena urca artisti indragiti ai cantecului popular cum ar fi : Nineta Popa, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu, dar si ansambluri precum „Câmpul Pâinii” din Vinerea, „Plaiuri Ardelene”, Ansamblul „Lăpuşul” din Târgul Lăpuşul), „Dor Transilvan” din Cluj Napoca, „Doina Albeşti” din Sighişoara, , „Mugurelul” din Cluj Napoca, „Timişul” din Timişoara. Serile sunt destinate muzicii usoare, astfel ca publicul se va bucua sâmbătă de un concert oferit de Phoenix, iar duminică îi va putea vedea pe cei de la Voltaj. Tot in cadrul spectacolului de muzica usoara de sambata va concerta formatia germană Duty Free din oraşul înfrăţit Wasserburg şi formatia Non Profit.
Duminică seara, cugirenii vor putea asista şi la un inedit spectacol medieval cu foc oferit de Argotica ce va avea loc în Piaţeta Casei de Cultura.
Aşa cum ne-am obişnuit, acţiunile pregătite de organizatori se vor desfăşura, în funcţie de specificul lor, în locaţiile deja cunoscute: strada Stadionului (campionat Karturi), strada Ion Luca Caragiale – în faţa sediului Primăriei Oraşului Cugir şi incinta Casei de Cultură a Oraşului Cugir (expoziţiile), pe terenul de sport al Colegiului I. D. Lăzărescu (campionat de fotbal), baza sportivă CSO Cugir (Campionat Naţional de Tenis) şi pe cetate (concurs Off Road). Singura modificare apare la ruta pe care va fi organizată parada portului popular, care, din cauza lucrărilor pe str. 21 Decembrie, va porni din faţa hotelului „Drăgana” pănă la primărie.
Pentru buna desfăşurare a evenimentului, de vineri, 28 septembrie, ora 16:00, până luni, 1 octombrie, ora 6:00, circulaţia rutieră va fi interzisă pe străzile pe care se va desfăşura festivalul „Toamna Cugireană”. Conducătorilor auto care intenţionează să tranziteze aceste zone, pe durata evenimentului, le vor fi recomandate rute ocolitoare, pe arterele Vasile Alecsandri, Unirii,Victoriei, Cetăţii şi Ion Creangă. În ceea ce priveşte ordinea publică, aceasta va fi asigurată de Poliţia Oraşului Cugir, Poliţia Locală şi Jandarmeria Alba. Trebuie spus că pe perioada desfăşurării competiţilor sportive şi a paradei portului popular, un echipaj al ambulanţei, însoţit de un cadru medical va fi mobilizat în zonă pentru a putea interveni în cazul unor evenimente nedorite.

 

Recomandari

Alte Articole