A fi sau a nu fi agramat pe Facebook?! Ce spun membrii grupului de spiritualitate ,,Magia hipnozei ezoterice si aventura constiintei”.

 

          ,,Magia hipnozei ezoterice si aventura constiintei” este ,,un grup de spiritualitate aplicata in viata de zi cu zi”, asa dupa cum se autointituleaza. Marturisesc sincer ca m-am inscris in acest grup,  din dorinta de a afla lucruri noi, de a evolua. Impresionat de temele dezbatute, dar unele scrise agramat si greu de inteles, din respect pentru tematica grupului,  am incercat sa atentionez asupra faptului ca in unele postari, este schingiuita si maltratata limba romana. Am facut apel la membrii grupului, cu scuzele de rigoare, sa incercam sa scriem corect, macar la nivelul unui elev de clasa a patra. Reactiile au fost imediate! Peste 150 de comentarii in cateva ore!  Majoritatea a sarit ca arsa si m-a infierat cu manie! In cuvinte insultatoare si jignitoare, au militat pentru dialogul agramat, acuzandu-ma ca ,,bag zanzanie”, ba chiar au concluzionat ca ,,sa nu ne impiedicam de gramatica, dar sa vedem vibratia, lumina din spatele cuvintelor. Pentru ca aceasta preocupare ne-ar deturna de la intentia grupului”. 

         Nu vreau sa reproduc aici, reactiile de-a dreptul hilare ale unora, dar trebuie sa fac cateva remarci. In primul rand, m-am bucurat cand, aceeasi oameni agramati, mi-au verificat amanuntit toate postarile si au constatat ca am gresit o virgula, apoi trei!  A fost primul semn ca solicitarile mele dau rezultate. Daca acesti internauti ma verifica atat de amanuntit, nu e firesc sa fie mai atenti la postarile lor, pe viitor?

         As fi incorect daca nu as mentiona si faptul ca, mai multi membri din grup au sarit in apararea limbii romane. Acestia au cerut celor care au probleme lingvistice si de gramatica, sa citeasca de doua ori, inainte de a posta, sa apeleze la Google, la progamele de corectura de pe telefon si internet sau chiar la copiii lor. 

         In concluzie. Vorba romaneasca ,,Lasa, ma, ca merge si asa!” e valabila si in postarile de pe Facebook! Sper doar ca toti cei care nu scriu si nu vorbesc corect limba romana, sa iasa din zona de confort si sa depuna un minim efort, pentru a se corecta. Nu am vrut si nu vreau sa jignesc sau sa judec pe nimeni. Articolul meu se vrea doar o simpla constatare, a unei situatii ingrijoratoare.  In atare conditii, eu  doresc membrilor acestui grup, ceea ce isi doresc si ei, in mare parte, adica sa dialogheze cat mai agramat cu putinta, fara teama ca mai incearca unul ca mine sa ii disturbe! Probabil ca asta inseamna evolutie, in acceptiunea lor…

Va doresc numai ganduri bune!

             IOSIF GLIGOR

Recomandari

Alte Articole