Buletin de presa IPJ Alba

 

Bunuri confiscate și dosare penale întocmite

Polițiștii din Sebeș au confiscat 38 de parfumuri despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute. Doi bărbați din Sebeș încercau să le comercializeze într-o parcare a autostrăzii A1. 

La data de 17 decembrie 2019, polițiștii din Sebeș i-au depistat pe doi bărbați, ambii de 45 de ani, din Sebeș, în timp ce ofereau, spre vânzare, 38 de parfumuri în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute. 

Față de bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90 Legea 84/1998, iar parfumurile au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Tot ieri, 17 decembrie, polițiștii din Sebeș au confiscat 22 de seturi de cuțite care erau oferite spre vânzare, în mod ilegal, de doi cetățeni din județul Mureș. 

Cei doi comercianți ambulanți au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 4.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind comerțul. 

Cercetat pentru amenințare și violență în familie

Ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru un bărbat din Cugir care și-a agresat concubina. Femeia are nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale, iar polițiștii l-au reținut pe agresor. 

La data de 17 decembrie 2019, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o femeie de 22 de ani, din Cugir, cu privire la faptul că, în dimineața aceleiași zile a fost amenințată și agresată de către concubinul său. 

Potrivit certificatului medico –legal prezentat, femeia are nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale. 

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului și au constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu. 

Față de bărbat a fost întocmit dosar penal, pentru amenințare și violență în familie și a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore. 

Cercetați pentru furt de biciclete

Polițiștii din Alba Iulia au identificat doi tineri care sunt bănuiți de furtul a două biciclete. Polițiștii au stabilit că cei doi au fost ajutați de alți doi tineri și au dus bicicletele în Hunedoara unde le-au vândut. 

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia i-au identificat pe doi tineri, de 18 și 16 ani, din municipiul Hunedoara, ca persoane bănuite de săvârșirea furtului a două biciclete cu o valoare totală de 5.700 de lei. 

Cei doi tineri ar fi profitat de faptul că proprietarii celor două biciclete le-au lăsat nesupravegheate, lângă o terasă din zona Cetății Alba Carolina și le-au sustras. 

Polițiștii au stabilit că, bicicletele au fost transportate în municipiul Hunedoara, cu ajutorul altor doi tineri. 

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubiților, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi tineri și a complicilor acest. 

Peste 80 de pomi de Crăciun confiscați 

La data de 17 decembrie 2019, polițiștii Postului de Politie Ciuruleasa, în urma unui control în teren, au identificat 81 de pomi de Crăciun, tăiați ilegal și abandonați în locul numit La Bolf, pe raza comunei Ciuruleasa. 

Pomii de Crăciun au fost predați unui ocol silvic, pentru valorificare, iar polițiștii continuă verificările pentru identificarea persoanelor care i-au tăiat, în mod ilegal. 

Infracțiune rutieră

La data de 18 decembrie 2019, în jurul orei 04,30, polițiștii rutieri din Alba Iulia, în timp ce acționau pe b-dul Republicii din Alba Iulia, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Sebeș. 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare aplicate pe autoturism erau false. 

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. 

Amplasarea radarelor în data de 19 decembrie 2019 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori 

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu 

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni 

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa 

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada 

Recomandari

Alte Articole