Muzeu de Arta: Maestrii artei moderne in prim plan

Nicolae Grigorescu, Ion Georgescu, George Demetrescu Mirea, Simon Hollosy, Nicolae Vermont, Octav Bancila, Stefan Popescu, Gheorghe Petrascu sau Theodor Pallady. Sunt numai cativa dintre maestrii artei moderne romanesti ale caror lucrari pot fi vazute in aceste zile la Muzeul de Arta Baia Mare. Aceasta inedita expozitie este gazduita de institutia mai sus amintita pana la finele lunii noiembrie.

„Expozitia cuprinde un numar de 83 de piese de pictura si sculptura aflate in patrimoniul Muzeului de Arta Baia Mare, propunand o incursiune sintetica in istoria moderna a artelor plastice din Romania, incepand cu o parte a clasicilor secolului al XIX-lea din Regat si Transilvania, continuand cu reprezentanti de marca ai Tinerimii Artistice, Centrului Artistic Baia Mare si ai centrelor de arta din Bucuresti, Iasi si Cluj din perioada 1900-1948 – exponenti deopotriva ai traditionalizarilor impresioniste si postimpresioniste si, respectiv, ai modernismului moderat si avangardei interbelice”, au anuntat organizatorii.

Asadar baimarenii si nu numai ei iubitori de arta si frumos sunt asteptati la Muzeul de Arta, locul unde trecutul prinde viata si unde se nasc idei pentru viitor.

Rares Bogdan

Recomandari

Alte Articole