62 de sancţiuni contravenţionale, aplicate în două zile taximetriștilor, de Poliția Rutieră Alba

În zilele de 26 și 27 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba şi ai structurilor subordonate în colaborare cu  reprezentanți din cadrul  Registrului Auto Român – Agenția Alba și Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba au organizat şi desfăşurat pe raza localităţilor Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Teiuș și Ocna Mureș, acţiuni care au avut drept scop verificarea legalității desfășurării transportului în regim taxi.

În această perioadă polițiștii angrenaţi în acţiune au constatat diferite nereguli pentru care au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9820 lei, din care 58 de sancțiuni la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.  195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, astfel: 2 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 24 pentru neportul centurii de siguranţă, 3 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice, 2 pentru defecțiuni tehnice şi 27 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri constatate la O.U.G. 195/2002.
De asemenea, au mai fost aplicate  4 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 38 din 20 ianuarie 2003, privind transportul în regim de taxi.
Polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier – nerespectarea regimului transportului rutier public.

Recomandari

Alte Articole