600 de sanctiuni, 11 permise de conducere retinute, de catre politistii din Alba!

Polițiștii din județul Alba au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale și au reținut 11 permise de conducere, în cadrul unei acțiuni ce a vizat creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, care s-a desfășurat pe durata săptămânii trecute. 

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie 2023, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice, fiind vizat atât mediul urban câr și mediul rural.

La acțiune, polițiștii rutieri din județ au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră. 

În această perioadă, au fost aplicate 604 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, din care 465 pentru depășirea limitei legale de viteză, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 58 pietonilor care nu au respectat regulile privind traversarea sau circulația pe drumurile publice, 54 bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.  

Alte 6 sancțiuni contravenționale au fost aplicate la acte normative speciale, care reglementează transportul de persoane. 

Totodată, au fost reținute 11 de permise de conducere și au fost constatate 9 infracțiuni. 

Recomandari

Alte Articole